dimecres, 21 de maig del 2008

Les germanes Gazzo

--> Marina i Lidia Gazzo. 64 anys. Periodistes italianes que han dedicat la seva vida a la informació i a la prestigiosa agència de notícies ‘Agencia Europa’. El passat 7 de maig rebien el premi a la ‘Trajectòria Europeista’ que concedeix l’associació de Periodistes Europeus de Catalunya <--

Quant d’interessant és conèixer-les i quant d’important la seva feina. I és que és d’agrair que rere la tendència, podria dir que majoritària, dels mitjans de comunicació actuals (deixant de banda les noves opcions que ofereix Internet) a la generalització, a la poca especialització, al conformisme, etc., i a més a més, a la forta politització, hi hagi iniciatives fortes de continuar perseguint la informació veraç; de buscar el millor per la societat; d’aportar el màxim de coneixement a una causa comuna i bàsica com és la de la informació. I sobretot, a la informació europea, cosa que sembla encara més difícil perquè sembla que encara queda lluny; però que en realitat, no deixa de ser el nostre dia a dia. Quant d’important és la política europea i què poc la coneixem.

Potser és que ens ho van pintar massa fàcil, o que després de sentir-les et venen ganes d'embarcar-te en algun projecte d'aquest estil, però al menys a mi em va semblar que fer aquesta feina no ha de ser tant difícil com sembla. Que si hi ha voluntat, esforç i treball, es poden arribar a aportar molts grans de sorra per a millorar la nostra platja.

No sé quant de cultural era la xerrada, doncs a mi em va semblar més aviat periodisme polític, però de totes maneres, encantada d’haver-hi pogut assistir.

1 comentari:

SERGI ÁLVAREZ ha dit...

hola hospitalenca,

a veure si et psese pel meu blog de ontes i me'l recomanes també.

Una abraçada,