divendres, 2 de maig del 2008

Algunes recomanacions: 5 blogs

LA VIDA SECRETA
Molt de cine, cosa que agraïm els que visitem poc la gran pantalla i que apreciem veure pel·lícules recomanades pels que ens són més propers. Però sobretot, experiències, impressions del dia a dia, de les que sorgeixen i tens ganes d’explicar, i que escrites de forma breu i senzilla fan que els visitants tinguin ganes d’escoltar.
http://laficciodelesparaules.blogspot.com/
LE FEU FOLLET
Segurament un dels blogs més visitats. Denota dedicació, esforç, treball, però sobretot, ganes de fer, d’escriure, d’explicar. Potser neix com a treball de classe, però ben aviat deixa de ser-ho i penso es converteix, més aviat en un espai personal. Una forma d’expressar-se, uns coneixements per explicar, i una estètica simple, que no roba protagonisme als continguts. Si se’m permet una aportació, penso que seria igualment interessant deixar-se anar també en música o teatre.
http://tomasramon.blogspot.com/
BITS DE CULTURA
M’agrada que un blog pugui ser bo sense haver de ser molt rebuscat o excessivament literari. No cal. A vegades, també és interessant escriure sobre les notícies d’actualitat; sobre teatre, música o llibres d’avui, sobre coses que estan passant, potser, ara mateix.
http://bitsculturals.blogspot.com/
NEXES
Molta actualitat, i més concretament, molta actualitat teatral. Dins de la cultura tothom escriu molt sobre literatura i cinema, i el teatre, a vegades, sembla que ens l’oblidem. Segurament és més fàcil llegir des del sofà, o descarregar-se pel·lícules via Internet, i per tant, no és d’estranyar la gran quantitat de posts que se li dediquen. Però és que jo sóc de les que penso que val la pena invertir en teatre. I penso que l’autor de nexes comparteix aquesta opinió.
http://nexes08.blogspot.com/
L’OVELLA NEGRA
Molta dedicació, ganes d’escriure i un tema sobre el que es té molt coneixement, i sobre el que mai et cansaries d’escriure; en aquest cas, el heavy metal. Molt interessant, doncs, la gran diversitat de material que s’hi troba sumada a la brevetat i precisió dels textos, ben escrits i en clau periodística, que faciliten la lectura als entesos del tema però també criden i enganxen als que no en sabem tant.