dissabte, 15 de març del 2008

"O ara, o mai!"

Quan, de cop, d'un dia per l'altre et diuen que només et queden 3 mesos de vida, t'enfonses. Però la vida és així, no es pot lluitar contra la naturalesa, i per tant, què millor que aprofitar al màxim els dies que et resten. Això és el que pensen Jack Nicholson i Morgan Freeman a la pel·lícula Ahora o Nunca. Són dos persones grans, amb vides molt diferents, que es coneixen en un llit d'hospital, i que decideixen viure junts allò que mai han fet i que si no fan ara, mai faran. Lluny de desesperar-se i desanimar-se recorren el món seguint una llista que prèviament han redactat per no oblidar-se cap de les coses que els falten per fer.
Això no els haurà salvart la vida, perque encara que sembli que l'home ho soluciona tot, encara no hem après a lluitar contra la mort, però sí que els serveix per valorar-la, per descobrir les moltes coses que poden fer-se, per demostrar-se a sí mateixos i a la resta quan d'important és el temps i, perquè no, per encarar la mort amb ironia, humor i valentia i no amb por i amb rencança.
Ahora o nunca, però, no deixa de ser una pel·lícula i suposo que la realitat és molt més dura. Ha de ser molt difícil afrontar una situació així i ningú no la voldria; però sí és cert que, tot i no ser real, la pel·li deixa aquest regust de que sempre hi ha maneres de ser feliç, fins i tot en els moments més durs.
A més a més, el film és purament una comèdia, és una pel·lícula entretinguda, fàcil d'entendre i protagonitzada per dos grans actors de Hollywood. No és una gran pel·lícula ni una superproducció, però serveix per reflexionar i, encara que pel tema que tracta no ho sembli, per passar una bona estona i per riure, cosa que ens fa molta falta.

- Títol: Ahora O Nunca/ - Títol Original: The Bucket List/ - Gènere: Comedia, Aventures/ - Nacionalitat: USA/ - Any: 2007/ - Director: Rob Reiner/ - Guió: Justin Zackham/ - Actors: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Rob Morrow.